Kovinske barve efekt rje

Classic Mettal je naša paleta kovinskih barv, ki so pripravljene za uporabo in dajejo prevlečeni površini verodostojni kovinski zaključek, saj vsebujejo kovinske delce bakra, brona, železa in medenine, odvisno od želenega rezultata. Dekorativne možnosti teh kovinskih barv so neskončne na neprevoznih površinah, kot so stene ali pohištvo. Najbolj privlačni zaključki dajejo industrijski, prefinjen in izviren pridih notranjosti in zunanjosti.

Toda vsestranskost te inovativne barve daleč presega to. Zahvaljujoč nanosu našega aktivatorja rje, Mettal Activator, Classic Mettal postane barva z učinkom rje, ki površinam, na katere se nanaša, daje zelo naraven učinek staranja. Barva z učinkom rje, ki je zelo priporočljiva za stene in idealna za posnemanje vintage sloga, ki nikoli ne izgine iz mode.

Poleg raznolikih dekorativnih oblog, ki jih ponuja, Classic Mettal izstopa kot kovinska barva in barva z efektom rje z veliko trpežnostjo, odličnim oprijemom in visoko odpornostjo proti vremenskim vplivom, če je uporabljen ustrezen lak ali tesnilo. Zato ga je mogoče brez težav uporabljati tudi na zunanjih površinah, kot so fasade stavb, stebri ali stene.

Vrste Classic Mettal efektnih barv

V Topcimentu imamo pet vrst barv Classic Mettal za kovinske in rjave učinke: baker, bron, železo 004, medenina in železo 030.

Vsak od njih ponuja neponovljive dekorativne zaključke, saj vam omogočajo, da se z mešanicami igrate tako, da premazi ne bodo enaki, še posebej, če uporabljate naš pospeševalnik rje Mettal Activator.

Prenesite tehnični list tukaj od Classic Mettal

Tehnične podrobnosti

Poraba

The consumption of Classic Mettal metallic and rust effect paints will depend on the substrate to be coated and the application method In a trowel application, the coverage is the following: 0,15 L/m².

Vrste Classic Mettal

Pakiranje

Klasične kovinske barve Metal in barve z učinkom rje so na voljo v posodah po 1L.

Kam nanašati Classic Mettal kovinske barve in barve z učinkom rje

Klasične barve Mettal je mogoče nanašati na skoraj vse vrste materialov. Med drugim so združljivi z mikrocementi, betonom, opeko, keramiko, steklom, ometom, mavčnimi ploščami ali papirjem. V tem smislu je zelo priporočljivo za uporabo kot barva za kovine zaradi visoke vsebnosti kovinskih delcev.

Stene, stropi, fasade, stebri in pohištvo boste s Classic Mettal kar najbolje izkoristili. Vsako sobo boste lahko spremenili v popolnoma novo, ki vas ne bo pustila ravnodušne.

Classic Mettal lahko nanesemo z gladilko, čopičem, gobico, valjčkom ali razpršilom.

Kako nanesti in uporabiti Classic Mettal

Korak 1 Čiščenje in priprava podlage.
Prepričajte se, da je dobro utrjen, suh in po potrebi brušen. S sesalnikom očistite podlago.

Koprak 2 Temeljni premaz
Nanesite en sloj osnovnega premaza Primacem ABS (vpojna podlaga) ali premaza Primacem PLUS (nevpojna podlaga). Pustite, da se posuši približno 1 uro.

Korak 3 Dekoracija
Z gladilko ali valjčkom nanesite eno ali dve plasti želenega izdelka Classic Mettal (baker, bron, železo 004, železo 030 ali medenina) in pustite, da se vsaka plast posuši od 2 do 4 ure. Pustite, da se 24 ur posuši.

Korak 4 Kovinski zaključek in tesnilo.
Če je potrebna kovinska obdelava, potem ko je površina okrašena, nanesite dva sloja laka Topsealer WT One Coat (ki omogoča 24-urno sušenje med nanašanjem), da zaščitite podlago. Pustite, da se posuši 24 ur.

Korak 5 Oksidiran zaključek in tesnilo.
Če iščete rjavo površino, potem ko je površina okrašena, nanesite Mettal Activator, da pospešite oksidacijo in pesek. 24 ur kasneje nanesite dva sloja pripravljalnega sredstva (omogočite 4 ure med sloji) in pesek. Na koncu površino zaščitite z dvema slojema laka Topsealer WT One Coat (24 ur med nanosom). Pustite, da se posuši 24 ur.

Klasični kovinski in oksidni zaključki Mettal

Spodaj prikazujemo različne kovinske (levo) in oksidne (desne) obloge, ki jih je mogoče doseči glede na izbrani pigment Classic Mettal.

Baker + Mettal Activator

Brez oksidaz oksidom

Bron + Mettal Activator

Brez oksidaz oksidom

Železo 004 + Mettal Activator

Brez oksidaz oksidom

Železo 030 + Mettal Activator

Brez oksidaz oksidom

Medenina + Mettal Activator

Brez oksidaz oksidom
Vrste microcementa

Bi radi vedeli prvi?

Sledi nam na socialnih omrežjih!